Välkommen

Hastarna

bakruta-tribal-10.jpg

Hästar!

Själv har jag haft hästar sedan jag var två år min första ponny var ett welsh sto Fancy, då hon var lite ung och busig och jag likaså.

mini-jag-och-fancy.jpg

 Så min mor och far köpte en äldre shettis Linda (21 år, blev 32 år) för 1000 kr istället av grannen som hade köpt 6 st shettisar av slaktbilen från en äldre man som hade valt att skicka alla sina shettisar till slakt då han började förlora synen.

mini-jag-linda-pa-svenska-massan.jpg

Men de fick chansen att leva och hon tog den, helt underbar shettis, tog min familjs hundar i nackskinnet om de var i vägen och lyfte undan dem. Jag körde henne och red henne själv från 5 års ålder överallt. Vi ställde även upp när Sune i sund behövde en liten cowboy på mässor, företags jippon, ostmässor. Så vi var med om en hel del showar hon och jag... är tacksam för att vi fick uppträda!

 Sedan när hon var 27 hade hon herrbesök och dömm om våran förvåning på våren när hon var 28 den lilla svarta killen Linus (blev fyra år, pga av soleksem) som gick ijämter henne!  

Linda var en riktigt bra första gångs häst och jag tog till och med henne in i köket då jag hade fel på tummarna och ej kunde dra sadelgjorden och mamma var inne, då gick vi in! Som tur var blev jag opererad och kunde sköta det mesta själv...

Det kom en del shettisar under årens lopp och de finns under minneslunden!

Sedan när jag var 15 hade jag sparat pengar och satt in en annons i Land för att köpa en större häst, lyckan var total när vi var i Småland och köpte Angloaraben Kastella då 22 år gammal för hela 3000 kr, blev 26 år. Helt underbar! Toppen häst!

blandat3-009.jpg

En gammal militär sadelväska, såld till Norge(teater) och en till Uppsala!

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)